[quote="nulka"]Carmen już zadała takie pytanie kasiwro
A Kasiawro odpowiedziała Carmen ale na gg

nie wiedziałam że resztę towarzystwa też takie informacje interesują
Ja mam canon 400D(piszę o body), wcześniej przerabiałam canona analogowego z którego byłam bardzo bardzo zadowolona zresztą teraz mój brat nim wciąż robi fotki i staruszek wciąż w plener jest zabierany

, przerabiałam przez krótki okres canona 350D i to straszna porażka jak dla mnie. Psuł mi się strasznie często(może mój pech?) i nie chciałam kolejnego canona zakochana byłam w nikonie(uwielbiam odgłosy pracy nikona i dobrze mi się go trzyma w rękach), ale miałam stare obiektywy do canona a nie stać mnie było na kupowanie wszystkiego do nikona, więc wciąż wierna jestem tej marce.
Awersja do 350D była ogromna ale bardzo miło się zaskoczyłam 400D wszystko działa jak na moje możliwości ok. Mój aparat jest kilka razy w tygodniu na spacerze i służy mi

Nie polecam natomiast kupowania w zestawie obiektywów canona (leżą w szufladzie).
Ja uważam, że można nawet kupić starszy/tańszy model aparatu, a zainwestować w dobre obiektywy i efekt będzie dobry. Ja głównie robię foty zwierzaków w ruchu i z daleka mam więc obiektyw (stary jak świat, ale zadowolona jestem z niego) Tamron 75-300, a foty kwiatów albo w domu robię Sigma 17-70.
A jeszcze kilka słów...
miałam kilka razy w ręku i w plenerze Sony i Olympusa i jakoś.... nie bardzo, być może kwestia przyzwyczajenia, ale one dla mnie jakieś takie "plastikowe", efekty ok ale w ręku nie bardzo