Wypieki
Re: Wypieki
Moje ulubione...tylko ja je znam pod tytułem "pączek wiedeński"
Przy okazji konkurs - zabawa. Spróbujcie zjeść tradycyjnego lukrowanego pączka i nie oblizać się
Przy okazji konkurs - zabawa. Spróbujcie zjeść tradycyjnego lukrowanego pączka i nie oblizać się
- Aszemi
- Posty: 6177
- Rejestracja: środa 15 paź 2008, 20:55
- Gadu-Gadu: 4921992
- Lokalizacja: Szczecin
- Kontakt:
Re: Wypieki
DobreAnia W pisze:Spróbujcie zjeść tradycyjnego lukrowanego pączka i nie oblizać się
Re: Wypieki
A próbowałaś ?;)
Ja kiedyś dzieciakom w szkole zaproponowałam konkurs "kto zje pączka i się nie obliże", myśleli że proste...ale przy normalnym gryzieniu a nie połykaniu w całości kosztuje trochę zdrowia
Ja kiedyś dzieciakom w szkole zaproponowałam konkurs "kto zje pączka i się nie obliże", myśleli że proste...ale przy normalnym gryzieniu a nie połykaniu w całości kosztuje trochę zdrowia
- Aszemi
- Posty: 6177
- Rejestracja: środa 15 paź 2008, 20:55
- Gadu-Gadu: 4921992
- Lokalizacja: Szczecin
- Kontakt:
Re: Wypieki
Jeszcze nie ale jak będę mieć okazję to spróbuję i napiszę jak poszło
Re: Wypieki
potrzebuje sprawdzony przepis na tarte
a najlepiej jeszcze z rabarbarem
czekam niecierpliwie na przepisy i instrukcje
a najlepiej jeszcze z rabarbarem
czekam niecierpliwie na przepisy i instrukcje
Re: Wypieki
Z rabarbaru mam fajny przepis na mus jakby ktoś chciał.
Re: Wypieki
no to sie do Pauliny uśmiechne ...kasiawro pisze:Ja myślę, że Paulina jest w stanie Ci pomóc Kasiu.
- weszynoska
- Posty: 4959
- Rejestracja: czwartek 16 paź 2008, 13:21
- Gadu-Gadu: 9111199
- Lokalizacja: Leśniówka/Podkarpacie
- Kontakt:
Re: Wypieki
Dziś próbowałam przepis na kruche ciasto, przepis najłatwiejszy na świecie.
Ciasto wyszło przecudnie mięciutkie, rozwałkowałam , dałam do środka powidło sliwkowe, upiekłam w piecu do pizzy ( nie mam piekarnika )
w smaku wyszło delikatne i smaczne, ale nie wiem jak wychodzi w normalnym piekarniku.
czy ktos mógłby zaryzykować, sprawdzić i się podzielić wiadomoscią???
na ciasto:
3 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka piwa
łyżeczka cukru, szczypta soli
mąkę posiekać z margaryną ( miękką) dolewać piwa aby wyszło ciasto, zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki
rozwałkować- ja zrobiłam cienkie placuszki , wykrawać co się chce, zawinąć z jakims farszem ( może być każdy-kapusta, grzyby, coś słodkiego) posmarować wierzch rozbełtanym białkiem i piec około 15-20 minut
Ciasto wyszło przecudnie mięciutkie, rozwałkowałam , dałam do środka powidło sliwkowe, upiekłam w piecu do pizzy ( nie mam piekarnika )
w smaku wyszło delikatne i smaczne, ale nie wiem jak wychodzi w normalnym piekarniku.
czy ktos mógłby zaryzykować, sprawdzić i się podzielić wiadomoscią???
na ciasto:
3 szklanki mąki
1 margaryna
1 szklanka piwa
łyżeczka cukru, szczypta soli
mąkę posiekać z margaryną ( miękką) dolewać piwa aby wyszło ciasto, zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki
rozwałkować- ja zrobiłam cienkie placuszki , wykrawać co się chce, zawinąć z jakims farszem ( może być każdy-kapusta, grzyby, coś słodkiego) posmarować wierzch rozbełtanym białkiem i piec około 15-20 minut
- Aszemi
- Posty: 6177
- Rejestracja: środa 15 paź 2008, 20:55
- Gadu-Gadu: 4921992
- Lokalizacja: Szczecin
- Kontakt:
Re: Wypieki
Ja zrobię ale dopiero po niedzieli