Jarmużowe szaleństwa

Awatar użytkownika
Marta A
Posty: 968
Rejestracja: czwartek 16 maja 2013, 22:54
Gadu-Gadu: 0
Lokalizacja: Suwalszczyzna

Jarmużowe szaleństwa

Post autor: Marta A » poniedziałek 24 sie 2015, 12:29

Podsyłam wszystkim zainteresowanym miłośnikom jarmużu i tym, którzy nie wiedzą jak go ugryźć tę oto stronkę, która na początek może fajnie zainspirować:

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_sro ... ating+DESC" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja polecam róznież wspomniane przez AnięW "chipsy", czyli młode, małe listki krótko obsmażone na rozgrzanym oleju, oleju niedużo, jak do jajecznicy ;) Robią się cudnie chrupiące, zwłaszcza na brzegach. Można dodać wczesniej kilka ząbków czosnku bez obierania i podmażyć je, żeby nadać całości wyrazistszego smaku. Kto lubi krewetki, polecam z krewetkami, tez krótko obsmażonymi. :marzyc_2: Do tego świeże pomidorki z własnego ogrodu, jeszcze ciepłe od słońca... Mniam!


Obrazek

Awatar użytkownika
hania
Posty: 6879
Rejestracja: czwartek 06 lis 2008, 08:23
Gadu-Gadu: 4788548

Re: Jarmużowe szaleństwa

Post autor: hania » środa 26 sie 2015, 09:32

Ja dodaję jarmuż do warzyw duszonych z mlekiem kokosowym.



ODPOWIEDZ