Strona 1 z 1

Jarmużowe szaleństwa

: poniedziałek 24 sie 2015, 12:29
autor: Marta A
Podsyłam wszystkim zainteresowanym miłośnikom jarmużu i tym, którzy nie wiedzą jak go ugryźć tę oto stronkę, która na początek może fajnie zainspirować:

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_sro ... ating+DESC" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja polecam róznież wspomniane przez AnięW "chipsy", czyli młode, małe listki krótko obsmażone na rozgrzanym oleju, oleju niedużo, jak do jajecznicy ;) Robią się cudnie chrupiące, zwłaszcza na brzegach. Można dodać wczesniej kilka ząbków czosnku bez obierania i podmażyć je, żeby nadać całości wyrazistszego smaku. Kto lubi krewetki, polecam z krewetkami, tez krótko obsmażonymi. :marzyc_2: Do tego świeże pomidorki z własnego ogrodu, jeszcze ciepłe od słońca... Mniam!

Re: Jarmużowe szaleństwa

: środa 26 sie 2015, 09:32
autor: hania
Ja dodaję jarmuż do warzyw duszonych z mlekiem kokosowym.