Zdrowo i pomarańczowo

Awatar użytkownika
Ania W
Grupa szybkiego reagowania
Posty: 11160
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 22:03
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Zdrowo i pomarańczowo

Post autor: Ania W » środa 23 lis 2016, 13:45

Nie wiem jakie są twoje ogary, ale moich na pewno nie da się po prostu wstawić do pomieszczenia gdzie będzie tyle żarcia :tia: Co najwyżej pewnie udałoby mi się je tam wprowadzić...albo raczej one by wprowadziły mnie :D


http://www.ogarnatropie.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Ania W
Grupa szybkiego reagowania
Posty: 11160
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 22:03
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Zdrowo i pomarańczowo

Post autor: Ania W » wtorek 29 lis 2016, 13:05

Impreza się udała, stoisko wyszło (nieskromnie mówiąc) ładnie - podobało mi wizualnie a i smacznie było chyba bo wszystko zeszło.
A na stole : wrapy razowe z kurczakiem kukurydzianym, bazylia i cheddarem + dip bazyliowy,
Warzywa ( mrachewka, ogórek, seler naciowy) + dip czosnkowy z lekkim dodatkiem curry (taki mój eksperyment ale chyba udany ;) ). O dziwo warzywa ( nawet seler) schodziły błyskawicznie.
Koktail bananowo, melonowo, jabłkowy na jogurcie - bardzo dobry, delikatny :)
I teraz mogę też zareklamować :
SERNIK DYNIOWY (zrobił furorę, niezbyt słodki)
Składniki
Spód :
1 szklanka mąki pszennej
¼ szklanki cukru pudru
90 g zimnego masła
2 żółtka
Masa serowa:
500g mielonego twarogu
500g ricotty
1 i ½ szklanki musu z dyni
1 i ½ szklanki cukru pudru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
4 duże jajka
2 żółtka
Skórka starta z jedne pomarańczy

Wykonanie spodu:
W misce umieszczamy przesianą mąkę, cukier puder i żółtka, dodajemy masło i siekamy na małe kawałki. Zagniatamy ciasto, owijamy i wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po schłodzeniu ciasto delikatnie wałkujemy i układamy na dnie tortownicy. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 13-15 min w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni.
Masa serowa:
Upieczone bez pestek kawałki dyni miksujemy.
Mielony twaróg, ricottę i mus z dyni miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i krótko miksujemy do połączenia się składników. Przelewamy na spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 150 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy kolejne 40 minut. Wyłączamy piekarnik ale sernik pozostawiamy na kolejne 30 minut. Po wystudzeniu wkładamy na noc do lodówki.


*******************************************************************
MUFFINKI MARCHEWKOWE - oj pyszne wyszły, zwłaszcza pierwszego dnia! Zmniejszylam nieco ilość cukru i oleju
przepis tutaj : http://www.kwestiasmaku.com/desery/muff ... zepis.html" onclick="window.open(this.href);return false;


http://www.ogarnatropie.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ