Teraz jest 17 lip 2018, o 16:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zdrowo i pomarańczowo
PostNapisane: 23 lis 2016, o 12:45 
Offline
Grupa szybkiego reagowania
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 paź 2008, o 21:03
Posty: 11088
Nie wiem jakie są twoje ogary, ale moich na pewno nie da się po prostu wstawić do pomieszczenia gdzie będzie tyle żarcia :tia: Co najwyżej pewnie udałoby mi się je tam wprowadzić...albo raczej one by wprowadziły mnie :D

_________________
http://www.ogarnatropie.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Zdrowo i pomarańczowo
PostNapisane: 29 lis 2016, o 12:05 
Offline
Grupa szybkiego reagowania
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 paź 2008, o 21:03
Posty: 11088
Impreza się udała, stoisko wyszło (nieskromnie mówiąc) ładnie - podobało mi wizualnie a i smacznie było chyba bo wszystko zeszło.
A na stole : wrapy razowe z kurczakiem kukurydzianym, bazylia i cheddarem + dip bazyliowy,
Warzywa ( mrachewka, ogórek, seler naciowy) + dip czosnkowy z lekkim dodatkiem curry (taki mój eksperyment ale chyba udany ;) ). O dziwo warzywa ( nawet seler) schodziły błyskawicznie.
Koktail bananowo, melonowo, jabłkowy na jogurcie - bardzo dobry, delikatny :)
I teraz mogę też zareklamować :
SERNIK DYNIOWY (zrobił furorę, niezbyt słodki)
Składniki
Spód :
1 szklanka mąki pszennej
¼ szklanki cukru pudru
90 g zimnego masła
2 żółtka
Masa serowa:
500g mielonego twarogu
500g ricotty
1 i ½ szklanki musu z dyni
1 i ½ szklanki cukru pudru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
4 duże jajka
2 żółtka
Skórka starta z jedne pomarańczy

Wykonanie spodu:
W misce umieszczamy przesianą mąkę, cukier puder i żółtka, dodajemy masło i siekamy na małe kawałki. Zagniatamy ciasto, owijamy i wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po schłodzeniu ciasto delikatnie wałkujemy i układamy na dnie tortownicy. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 13-15 min w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni.
Masa serowa:
Upieczone bez pestek kawałki dyni miksujemy.
Mielony twaróg, ricottę i mus z dyni miksujemy na gładką masę. Dodajemy resztę składników i krótko miksujemy do połączenia się składników. Przelewamy na spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 150 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy kolejne 40 minut. Wyłączamy piekarnik ale sernik pozostawiamy na kolejne 30 minut. Po wystudzeniu wkładamy na noc do lodówki.


*******************************************************************
MUFFINKI MARCHEWKOWE - oj pyszne wyszły, zwłaszcza pierwszego dnia! Zmniejszylam nieco ilość cukru i oleju
przepis tutaj : http://www.kwestiasmaku.com/desery/muff ... zepis.html

_________________
http://www.ogarnatropie.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Copyright by www.ogarkowo.pl