Piernik długodojrzewający

Wilga
Posty: 1570
Rejestracja: czwartek 22 sty 2009, 18:01

Re: Piernik długodojrzewający

Post autor: Wilga » środa 17 lis 2021, 10:26

Witaj w klubie :) Chyba można, ja od jakiegoś czasu daję mniej cukru, a z pewnością więcej miodu, jak mi się wygranie ze słoika. Powodzenia i pisz relacje z procesu piernikowania.



Awatar użytkownika
Ania W
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 11864
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 22:03
Gadu-Gadu: 0
Kontakt:

Re: Piernik długodojrzewający

Post autor: Ania W » środa 17 lis 2021, 21:04

Ja w ogóle nie daję cukru - tylko sam miód i nawet nie zwiększam jego ilości. I nie uważam, żeby piernik był jakoś szczególnie wytrawny ;)



Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 12936
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 08:09
Gadu-Gadu: 13373652
Lokalizacja: Niemcza /Dolny Śląsk

Re: Piernik długodojrzewający

Post autor: kasiawro » środa 17 lis 2021, 23:07

Ja też zamiast cukru więcej miodu.
Jutro będę startowała :).



Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 12936
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 08:09
Gadu-Gadu: 13373652
Lokalizacja: Niemcza /Dolny Śląsk

Re: Piernik długodojrzewający

Post autor: kasiawro » czwartek 23 gru 2021, 00:54

Akcja piernik zakończona!
Załączniki
72D31DF3-50CF-46B3-A96F-B4F9D22A85FB.jpeg



Wilga
Posty: 1570
Rejestracja: czwartek 22 sty 2009, 18:01

Re: Piernik długodojrzewający

Post autor: Wilga » czwartek 23 gru 2021, 15:42

Pięknie, u nas połowiczne, w części już w Warszawie ale część się jeszcze robi. Ciekawe zdobienia, to białe to co?



Awatar użytkownika
kasiawro
Sołtys Wsi Ogarkowo
Posty: 12936
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 08:09
Gadu-Gadu: 13373652
Lokalizacja: Niemcza /Dolny Śląsk

Re: Piernik długodojrzewający

Post autor: kasiawro » piątek 24 gru 2021, 00:38

Wilga pisze:
czwartek 23 gru 2021, 15:42
Ciekawe zdobienia, to białe to co?
Mamy jak co roku wariacje piernikowe, jeśli chodzi o zdobienia ;) :mrgreen: . Tym razem polewa jest z czekolady gorzkiej, mlecznej i białej aby każdy miał to co lubi.
Za rok mam plan aby robić w blaszkach jak na pasztet - robił ktoś?



ODPOWIEDZ